437226616_644160727879610_3679451251113198034_n

Rent bur og tre rett vei

KIL holdt rent bakover og banket tre baller i nettet før pause.

KIL - Start 3-0 (3-0)

Før kampen fikk Adem Güven det synlige beviset på at han onsdag kveld rundet 300 offisielle kamper for KIL Toppfotball.

Så gikk KIL ut i 100.

Allerede i det første minuttet kom Vegard Leikvoll Moberg til kampens første sjanse, men skuddet ble blokkert.

Og etter seks minutter skapte KIL en kjempesjanse, da Joel Nilsson la ballen videre til Martin Vinjor som fant Lucas Haren. Skuddet fra dansken gikk over mål fra god posisjon.

Senere var Vinjor på vei gjennom to ganger, men begge gangene ble han felt i farlig posisjon like utenfor 16-meteren. Haren prøvde seg på frisparkene, men trengte noen sjanser på å stille inn siktet skikkelig denne gangen.

På det tredje forsøket la han i stedet ballen over til Fredrik Holmé på bakre. Ballen gikk i nettet via Moberg, men flagget var oppe for offside.

Og så, etter en vill sjansebonanza, der Lucas Haren skjøt stang-stang og ut, fant Eric Taylor nettmaskene etter å ha plukket opp ballen i returrommet.

Etterpå var Ludvig Langrekkens tur til å komme til en mulighet, men på situasjonen som nærmest var en reprise av den han scoret på borte mot Levanger, reddet keeper.

Etter 34 minutter kunne Haren endelig juble. En herlig pasning fra Taylor i bakrom fant Nilsson på løp, og svensken fant dansken foran mål. Der satt doblingen kontant i nettet og Haren jublet mot tribunen med Taylor hengende på ryggen.

På overtid i den første omgangen ble Noa Williams felt inne i boksen, og Leikvoll Moberg var sikker fra straffemerket til 3-0.

Det var det siste som skjedde, og KIL kunne gå i garderoben med tremålsledelse. Etter hvilen giret kampen ned et hakk, og den første sjansen kom da Holmé kom til en heading på et frispark. Avslutningen gikk over.

KIL gjorde to nye bytter, og Aamodt Eriksen og Güven entret banen. Sistnevnte kom til en ålreit mulighet på en corner, men det ville seg ikke denne gangen.

Så fikk Moberg en stor mulighet, men headingen på innlegget fra venstre havnet rett på keeper.

Noa Williams, som kom inn for en skadet Vinjor tidlig i første omgang, ble kåret til banens beste av juryen. Han kom til et brukbart skuddforsøk med om lag ti minutter igjen, men det manglet det siste, lille.

I sluttminuttene kom også Joacim Holtan, som for første gang denne sesongen var i troppen etter skade på banen.

Start skapte også noen sjanser i andre omgang, men KIL holdt unna og dermed nullen bakover.

Det eneste skåret i gleden var skaden til Martin Vinjor. Han haltet av banen tidlig med en bandasje rundt kneet. Vi kommer tilbake med en oppdatering.

Mål: 1-0 Eric Taylor (26.), 2-0 Lucas Haren (34.), 3-0 Vegard Leikvoll Moberg (45., str.).

Slik stiller KIL: August Strömberg - Ludvig Langrekken (Sandstad fra 87.), Harald Holter, Fredrik Holmé, Robert Orri Thorkelsson, Joel Nilsson (Eriksen fra 64.) - Jesper Grundt, Eric Taylor - Lucas Ravn-Haren (Güven fra 64.), Vegard Leikvoll Moberg (Holtan fra 87.), Martin Tangen Vinjor (Williams fra 20.).

Innbyttere: Sayouba Mandé, Marius Aamodt Eriksen, Mapenda Mbow, Marius Trengereid, Noa Williams, Rasmus Opdahl Christiansen, Albert Leer Sandstad, Adem Güven, Joacim Holtan.